Når højtiden står for døren, er der en helt masse ting, som skal gøres. Deriblandt skal hjemmet gøres klar til alle de glade dage, der er på vej. Det er en tid med lidt stress og jag, trængsel og alarm, men også med hygge, smil og glæde. Selvfølgelig skal hjemmet matche den stemning!

En masse pynt!

Hvordan matcher man den stemning? Det gør man selvfølgelig med en masse julepynt! Det er vigtigt med pynten, da det er noget, som er noget helt særligt for december måned. Når der endelig skal pyntes op, er det en speciel dag for mange familier. Det er nemlig meget almindeligt, at det er en hyggelig aktivitet, som man laver sammen med sin familie. Der skal nisser på hylderne, gran skal hænges til pynt, og lyskæder skal hænges op. Hvis du gerne vil lære mere om det, kan du klikke på linket.

Klar til juletræet?

Ingen jul uden træ! Træet skal findes, det skal bringes med indenfor, det skal sættes op, og det skal pyntes. Nogle familier foretrækker at tage ud og fælde deres eget træ, imens andre har det fint med at købe et, der allerede er fældet. Man skal selvfølgelig have både juletræsfod og -tæppe klar, så træet kan sættes op inde i stuen. Her er pynteprocessen også typisk noget, man gør i fællesskab, imens man hører musik. Træet skal gerne stå med rigelig plads omkring sig, så der er mulighed for at gå rundt om det.

Plads til gæster

Derudover skal man selvfølgelig gøre hjemmet klar til gæster, hvis man er den, der står for juleaften. Det kan kræve ekstra bordplads og stole, alt efter hvor mange I bliver. Nogle familier samles i kæmpe flokke, imens andre foretrækker at være de allernærmeste og så sende en hilsen til resten. Uanset hvad, bliver I formentlig lidt flere, end I er i hverdagen, så ekstra stole skal til. Det er helt fint, hvis I har et par ekstra foldestole stående et sted, som I kan tage frem, når aftenen nærmer sig. Så længe der er plads til alle, skal det nok blive en god aften.

Nyd højtiden!

Julen er en hel speciel højtid, som man virkelig skal nyde, imens det varer. Gør hjemmet klar med pynt, sæt træet op, og gør et par ekstra siddepladser klar, hvis I skal have gæster. Så skal der nok være julestemning nok til alle!