Downsize

Har du meget plads derhjemme? Eller har du måske mange ting?

Man kan lære meget af at tænke på downsizing; det at reducere i sine ejendele kan være en stor hjælp, hvis man slås med at have overskud og finde overblik over sit hjem såvel som sit liv. En ting som god søvn hjælper også utroligt meget med at finde ny energi og dermed overblik over sit liv og sin hverdag.

Mange starter med soveværelset, når de vil downsize. Det gælder om kun at have gode ting, som du sætter stor pris på. Dit sengetøj betyder her mere, end du tror. Måske har du et bambus lagen og sover godt om natten, fordi du har et godt og svedabsorberende lagen, så du kan sove godt og trygt igennem om natten. Det kan du finde her på den grønne markedsplads, hvor der desuden er fyldt med gode og grønne produkter til dit hjem.

How to downsize

  • Læs Marie Kondos bog og lær dig selv at bruge KonMari metoden.
  • Har du arvet, så kast et ekstra blik på dine arvesager. Der kan være ting, som du beholder, fordi det har stor affektionsværdi, og du må så overveje, om det bringer dig nok glæde til, at det skal blive i dit hjem. Du må overveje nøje om du blot beholder nogle ting, fordi du gør det for at ære den afdøde og mindet om denne.

Måske savner du din kære bedstemor og lever i et slags museum for hendes liv og for dine minder sammen med hende. Husk nu også at leve dit eget liv og i din egen tid og ikke i en fordums drøm om det, som kan leve videre i dig på andre måder end i det materielle, nemlig i kærligheden.

  • Papir: Noget, der kan være ubetinget godt ved det nye digitale liv, er at man kan gemme informationer digitalt. Gør det! Så undgår du at have en masse irriterende papir flydende rundt, for du ved sandsynligvis alligevel ikke, hvad der står på dem.
  • Depot: Hvordan ser dit depot ud? Er det fyldt med papkasser, som igen er fyldt med ting, og hvad er det for ting, og hvorfor gemmer du det? Det er virkelig værd at se på dit depot, som på en måde er hjertet, epicentret for alt rod.

Hvad er skønhed i dit hjem?

Tænk nøje over, hvad du egentlig forstår ved skønhed. Er skønhed at have en masse ting til at stimulere blikket hele tiden, eller er skønhed at have ro og orden og enkelhed i dit hjem. Folk har brug for forskellige ting, og det, som er rigtigt for den ene, er naturligvis ikke nødvendigvis rigtigt for den anden.