Selvom soveværelset er småt, drømmer de fleste om at skabe en luftig og dejlig stemning derinde. Det lille soveværelse har heldigvis meget potentiale, og man kan sagtens få det indrettet optimalt og hyggeligt, selvom der ikke er så mange kvadratmeter at gøre godt med. Vi giver dig her nogle tricks til, hvordan du kan gribe indretningen af det lille soveværelse an.

Udnyt pladsen under og omkring sengen

Ethvert soveværelse skal naturligvis have en seng, men det er også et møbel der optager meget plads. Har du et lille soveværelse, handler det i høj grad om at udnytte pladsen enten under sengen eller rundt om den.

Start med at overvej, hvor stor en seng du har behov for. Er det kun dig der skal sove i rummet, så vælg en seng med en bredde på 90 cm eller 120 cm.

Der findes et hav af forskellige sengerammer, som har indbyggede skuffer under. Har du hænderne godt skruet på, kan du også give dig i kast med at bygge din egen. Når du skal finde dit nye sengebord, så vælg en model med opbevaringsplads.

En anden løsning kan også være, at udnytte endevæggen som sengen står op af med skabe og hylder. På den måde udnytter du både højden, længden og bredden på væggen og skaber en ramme rundt om sengen.

Brug spejle til at forstørre rummet

Måske har du hørt det før, men spejle er en genial måde at få et rum til at syne større. Det handler ganske simpelt om at snyde øjet til at tro rummet er større end det egentlig er. I stedet for at hænge billeder op, kan du bruge spejle til at lave et lille kunstværk på væggen. Det kan både være med et rundt spejl og firkantede spejle i kombination.

Du kan også gøre det ved at skifte de gamle låger på dit skab ud med spejllåger. Udover at spejle får rummet til at virke mere rummeligt, vil det også have en positiv effekt, hvis dit soveværelse er mørkt. Spejle reflekterer nemlig også lyset, og du vil derfor kunne udnytte dagslyset bedre.

Brug rolige og neutrale farvetoner

Et andet trick, der også kan være med til at ‘snyde øjet,’ er farver. Hold vægge, gulve, tekstiler og møbler i nogle neutrale og rolige farver, som ikke larmer for meget. Uanset om du har et stort eller lille soveværelse, er det vigtigt at soveværelset er et roligt og afslappende rum at opholde sig i. Når du har skabt en rolig base kan du efterfølgende tilføje nogle små og farverige elementer, som giver kontrast og liv.