En renovering af køkkenet er på mange måder et oplagt gør-det-selv projekt. En renovering er både billigere og mindre omfattende end hvis man skulle ud i at etablere et helt nyt køkken. En køkkenrenovering behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene – nej, tværtimod. Med et par småting og lidt tålmodighed har man mulighed for at forvandle det gamle slidte køkken, til et topmoderne et af slagsen.

Start med en grundig rengøring og renovering af skader

Uanset om køkkenet er nyt eller gammelt, ser modulerne mere eller mindre ud, som de altid har gjort. Derfor er det ofte lågerne, der springer i øjnene og afgør, om et køkken ser nyt eller gammelt ud. I stedet for at købe et splinternyt køkken, kan man med fordel starte med at finde malerrullen frem. Inden man begynder at male, bør man dog altid først gøre lågerne rene med en effektiv grundrens. Derefter skal man have spartlet eventuelle huller og skader på lågernes overflade. Efter dette skal lågernes overflade og kanter slibes, så en ny overflade træder frem, som man derefter kan sætte sit eget præg på. Til sidst skal lågernes grundes og males.

Sæt dit eget præg på køkkenet

Når der skal vælges den rette maling, bør du overveje, hvilke farver du bedst kan lide og om denne hænger sammen med resten af køkkenet. Vælger du for eksempel kun at male lågerne, bør du overveje, om farven passer godt sammen med bordpladen og grebene på lågerne. Du kan også vælge at skabe et helt unikt udtryk ved både at måle lågerne og skifte grebene. Nye greb kan du blandt andet købe her. Du kan for eksempel male køkkenet i en sart rosa og tilføre messinggreb på lågerne, for at skabe et feminint look. Du kan også male køkkenet i en mørk brun eller sort farve for at skabe et råt look i køkkenet.

Du kan med fordel lade dig inspirere af resten af boligens stil, når du skal vælge den rigtige farve og de rigtige greb til køkkenet. På den måde kan du nemlig få skabt en rød tråd gennem boligen. Udover at male og påføre nye greb på køkkenlågerne, kan man, hvis man har mod på det, købe en brugt bordplade eller tilføje klinker på væggen over bordpladen. Disse ting skal sammen med lågerne skabe et frisk pust til køkkenet og samtidig skabe et nyt fedt look. På den måde får køkkenet tilført en ny identitet, som passer til dit behov for, hvordan køkkenet skal se ud.