På et eller andet tidspunkt har du sikkert oplevet et problem med dit afløb eller kloak, da det er en almindelig forekomst i de fleste hjem. Det kan være en blokering, tilstoppede afløb eller et afløb med ildelugtende lugt. Vi vil se på nogle nemme måder at passe på vores afløb på og sikre, at det altid er i god stand.

Undgå at hælde visse fødevarer ned i køkkenvasken

Hvis du virkelig ønsker at passe på dine afløbsrør, så er det bedst at begrænse mængden af mad, der ryger ned i køkkenafløbet. Selvom det måske ikke er muligt helt at forhindre, at der kommer mad i dit afløb, er det vigtigt at skrabe maden af i skraldespandene, inden du vasker eller skyller dem af. Stivelsesholdige fødevarer, frugt, mel og kød kan udgøre en stor risiko for blokering, når de skylles ned i afløbene.

Hæld kogende vand ned i dine afløb en gang imellem

Rutinemæssig hældning af kogende vand ned i dine afløb er en anden måde at passe på dine kloakledninger på. Kogende vand er med til at opløse propper, især dem der består af fedtophobninger. Det er dog ikke tilrådeligt at hælde kogende vand ned i kloakledninger af PVC, da varmen kan beskadige dine kloakrør. Denne metode må kun anvendes på kloakledninger af metalmaterialer.

Brug toiletpapir af god kvalitet der let opløses

Toiletpapir, især toiletpapir der ikke opløses let i vand, kan også bidrage til blokeringer i afløb. Sørg for at bruge toiletpapir af god kvalitet, der let opløses. Undgå også at skylle hygiejnebind, tamponer og vådservietter ud, da disse materialer ikke let nedbrydes. Disse materialer er blandt de største syndere, når det kommer til tilstopninger og blokering i kloak og afløb.

Brug biologiske afløbsrensere

Almindelige husholdnings kemikalier til rensning af afløb skader vores kloakledninger. Disse rengørings kemikalier reagerer kraftigt og æder på rørene, når du hælder dem ned i afløbet. Bioafløbsrensere fjerner kun de organiske elementer (f.eks. fedt, mad, rester og hår), der skaber tilstopningen, mens de sikrer, at dine uorganiske rør ikke påvirkes. Derfor anbefales det at du bruger bioafløbsrens.

Sørg for, at der ikke er træer tæt på dine kloakledninger

Trærødder kan nogle gange trænge ind i dine kloakledninger og begynde at vokse. Dette resulterer normalt i blokering i dine afløbsledninger med tiden, eller i vil i værste tilfælde fører til brud på kloakrørene. Sørg for at fælde alle omkringliggende træer tæt på dine kloakledninger, for at undgå at pådrage dig unødvendige udgifter, som følge af skader på din kloak.

Ring til en professionel kloakrensningstjeneste

At hyre professionel kloakservice til at vedligeholde og løse ethvert problem med kloak og afløb, giver den bedst mulige pleje af dine kloakker. Disse eksperter har kloakrensningsteknologier, der ikke er let tilgængelige, og de bruger disse teknologier sammen med deres store erfaring, til at løse ethvert problem der måtte være med din kloak eller afløb..