Du kender det helt sikkert, i hvert fald hvis du har forsøgt at pudse dine vinduer selv. Du forbereder dig, du køber ind, du sætter det hele op og gør i gang med at pudse dine vinduer. Det går strygende og selvom det tager tid, så ser resultatet lovende ud. Du lægger udstyret fra dig og går tilfredst ind, for at se på dit arbejde. Da du kommer ind begynder solen at falde på vinduerne, og du ser hvordan striber og aflejringer kommer til syne på vinduerne. Alt det arbejde for ingen verdens nytte.

Selvom du synes, at du har taget dig dine forholdsregler, så kan der være flere gode grunde til at dine vinduer ligner, at de er blevet vasket i leverpostej. I denne artikel giver vi dig svar på, hvordan du kan undgå striber når du pudser vinduer.

1. Puds ikke dine vinduer når solen skinner

Foråret er endelig kommet og solen er begyndt at kigge frem. Når solen kommer frem, er der mange der kan få lyst at få slået græsset, klippet hækken og pudset vinduerne. Det sidste skal du dog stoppe med omgående, hvis du vil undgå stribede vinduer. Det kræver en helt særlig teknik, at kunne pudse vinduer i solskin uden at der kan ses striber bagefter. Dette kræver en professionel vinduespudser.

2. Køb en gummiskraber god i kvalitet

Vil du forsøge at pudse dine vinduer selv, så køb en vinduesskraber i høj kvalitet. Lad vær med at købe den billige nede fra supermarkedet, gør du det, så kan du være sikker på at der kommer striber efterfølgende. Køb derfor en lidt dyrere skraber i en specialforretning. Det kan være i en rengøringsforretning eller nede i byggemarkedet.

3. Bevæg skraberen rigtigt

Når du skal skrabe dine vinduer rene, så er det vigtigt at du bevæger skraberen rigtigt. Det gør du ved kun at bruge én bevægelse. Du må for alt i verden ikke skrabe af flere omgange, så kan der både vise sig striber og kalkaflejringer efterfølgende. Denne teknik kræver øvelse, og det betyder derfor også at den ikke vil sidde der i første forsøg. Herunder skal du hele tiden sørger for at skraberen overlapper de områder, som du lige har skrabet, på denne måde undgår du striber.

 

Så er du klædt godt på til vinduespudsningen, og som det fremgår, så er det ikke altid bare lige at pudse sine vinduer. Det kræver både den rette teknik og de rigtige materialer. Herfra er der ikke andet end at sige – god fornøjelse.