Har du et arbejde, som kræver, at du arbejder hjemmefra? Med tidens teknologi findes der mange jobs, hvor det er muligt ikke at have en fysisk arbejdsplads, men hvor man arbejder derhjemme på computeren. Derfor er det vigtigt at have en arbejdsplads i hjemmet, hvor man kan sidde komfortabelt og uden at blive forstyrret. Men hvordan får man så skabt sådan en arbejdsplads, hvor der er plads og ro til fordybelse?

Tips og tricks

Herunder vil du kunne læse en masse tips og tricks til, hvordan du kan få skabe en indretning af hjemmekontor, så du kan fordybe dig i dit arbejde.

  • Placér dit skrivebord ved et vindue. Det naturlige dagslys gør dig klarere i hovedet og mere inspireret til at skrive. Måske kan du nikke genkendende til, at du føler dig mere ukoncentreret til at skrive, hvis du sidder i et mørkt rum frem for et lyst rum?
  • Sørg for, at din arbejdsplads i form af skrivebordet er ryddet og rent. Man kan nemt blive distraheret, hvis der ligger alt muligt på bordet, som man måske kan komme til at blive distraheret af.
  • Gør kontoret personligt. Når du sidder det samme sted i så lang tid, er det vigtigt, at du rent faktisk godt kan lide at være der. Kontoret skal inspirere til arbejde, så derfor er det vigtigt, at der ikke roder derinde, men samtidig skal det også være hyggeligt!
  • Vælg en stol, du sidder godt i. Du kommer til at sidde foran computeren i mange timer, når du arbejder hjemme. Derfor er det vigtigt at vælge en stol, som du kan skifte position i, så du ikke sidder på samme måde i flere timer. Sørg også for at vælge en, der støtter lænden, så du ikke får ondt i ryggen og dermed bliver mindre produktiv. Overvej for eksempel et hæve-/sænkebord.
  • Sidst men ikke mindst kan du vælge nogle lyse træsorter til skrivebordet for at gøre dit kontor mere indbydende, så det både bliver mere lyst og hyggeligt.

Er du blevet inspireret?

Har du fået nogle ideer til, hvordan du kan få indrettet hjemmekontoret? Hvis du prøver nogle af disse tips af, kan du sikkert komme til at mærke en positiv forskel i din arbejdsproduktivitet!