Det er forår, det bliver varmere og solen står højere på himlen. Det er perfekt vejr til en tur i haven. Måske har du længe ønsket dig af dyrke dine egne grøntsager eller urter, og nu hvor du anbefales at blive hjemme, er det den perfekte tid til at starte. Her er der samlet tre tips til hvor du kan få større succes i din køkkenhave.

God jord er nøglen til gode afgrøder

Det er sjældent at planter kan gro godt i en udpint og næringsfattig jord. Derfor giver det sig selv, at jorden ofte har stor betydning for, hvor godt ting kan gro i din køkkenhave. Med jordforbedring kan du nemt og hurtigt gøre jorden meget bedre for dine planter. Jordforbedring kan købes her. I en køkkenhave fordeles det oven på jorden i et lag på 3-5 cm og blandes herefter godt med resten af jorden. Gør evt. brug af en skovl til at blande jordforbedringen og den forhenværende jord godt sammen.

Sol og varme

Planter har godt af sol, da det hjælper dem til at vokse og lave fotosyntese. Desuden har planterne i køkkenhaven godt af varmen. Derfor er det godt at placere din køkkenhave på det mest solrige sted i din have. Her er der alligevel ikke sol hele døgnet, så de skal nok få lidt skygge også. Desuden skal du heller ikke plante for tidligt på året, da jordtemperaturen helst skal være over +7 grader, inder der sker noget i jorden. Du kan evt. anskaffe et jordtermometer til at måle det med, så du ikke er i tvivl om, hvornår du kan begynde at plante.

Plastikfolie er en god hjælper

Hvis du alligevel gerne vil starte tidligere med afgrøder som f.eks. kartofler eller andre tidlige afgrøder, kan du lægge plastikfolie ud på de steder, hvor du gerne vil plante. Med plastikfolie kan du i løbet af to uger nemt hæve temperaturen i jorden med 5 grader. Når du så har plantet kartoflerne eller andre planter, skal du lade plastikfolien ligge. Den skal først tages af når planterne har vokset så meget, at de begynder at ramme folien.